Změna velikosti písma

Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > STARÁ STRUKTURA - po kontrole zákazníkem smazat > Fotogalerie stará > ROK 2006 > 2006 Setkání rodáků a přátel městečka Doubravice nad Svitavou u příležitosti svěcení praporů obce a SDH

2006 Setkání rodáků a přátel městečka Doubravice nad Svitavou u příležitosti svěcení praporů obce a SDH

Setkání se uskutečnilo ve dnech 5. a 6.července 2006.Doprovodným programem oslav bylo v úterý 4.července filmové představení představení pro děti BAMBI 2 a nová česká komedie ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU.V prostorách hasičské zbrojnice bylo možno shlédnout výstavu obrazů Pavla Vacha a keramiky Kateřiny Petresové, výstavu kronik a historických materiálů o našem městečku.V základní škole výstavu keramiky Ludmily Kocmanové a Mariany Sáňkové, dále výtvarná díla Terezy Pilátové a jejích spolužáků ze soukromé umělecko-manažerské školy v Brně.Dále bylo možné navštívit budovu místní fary, kde má sídlo Pěkná modrá, denní centrum pro podporu duševního zdraví, areál zahradnictví ing.Romana Koupého s největší pštrosí farmou v ČR a areál firmy Araplast, která vyrábí  dopravní značení.
Hlavním bodem programu ve středu 5.července byla slavnostní mše v místním kostele sv. Jana Křtitele.Po skončení mše byly před kostelem vysvěceny prapory.Následoval slavnostní průvod na Sokolské hřiště se zastávkou k vyvěšení praporu u obecního úřadu.Odpolední program zahájil Mládežnický dechový orchestr ZUŠ Letovice, následovala diskotéka Pavla Borka a zahrála skupina T.S.BAND.V odpoledním a večerním vystoupení se představila skupina historického šermu GONFANON.K tanci a poslechu zahrála skupina AKCENT.Na závěr prvního dne oslav rozzářil oblohu ohňostroj.
Čtrvtek 6.července se nesl ve sportovním duchu.Druhý den oslav zahájili přátelská utkání žáci Doubravice nad Svitavou a Veverské Knínice, dorost s Rájcem-Jestřebí, staří páni s Jedovnicemi a hlavním utkání sehlálo A mužstvo s SK Slavie Praha XI.internacionálů.

Závěrem z pověření rady obce a přípravného výboru oslav děkujeme  všem, kteří se na přípravě setkání podíleli a tím přispěli k hladkému průběhu setkání rodáků a přátel našeho městečka.

                 Ladislav Štoudek                                 Milan Hubený
                   starosta obce                                 místostarosta obce

Na obecním úřadě v Doubravici nad Svitavou jsou k zakoupení VHS kazety(150,- Kč) a DVD(100,- Kč) ze Setkání rodáků a přátel městečka.

Pietní akt kladení věnců na místním hřbitově a u pomníku padlých
Svěcení praporů před kostelem a slavnostní průvod obcí
Předání pamětních listů bývalým vedoucím přestavitelům obce
Předání pamětních listů a vyznamenání členům SDH
Předání pamětních listů bývalým hráčům a funkcionářům TJ Sokol - fotbalový klub
Koncert Mládežnického dechového orchestru ZUŠ Letovice a skupiny T.S.BAND
Vystoupení skupiny historického šermu GONFANON
Výstava kronik a historických materiálů městečka
Výstava obrazů Pavla Vacha a keramiky Kateřiny Petresové
Výstava soukromé umělecko-manažerské školy z Brna a její studentky Terezy Pilátové
Přátelské utkání žáků Doubravice nad Svitavou - Veverské Knínice
Přátelské utkání dorostu Doubravice nad Svitavou - Rájec-Jestřebí
Přátelské utkání starých pánů Doubravice nad Svitavou - Jedovnice
Přátelské utkání A mužstva Doubravice nad Svitavou - SK Slavie XI.internacionálů